Sportactiviteiten voor senioren –

SPORTELEN

 

Affligem is een sportelgemeente.
Sportelgemeente staat voor de inspanningen die de gemeente, de seniorenraad en de sportdienst samen nemen om zoveel mogelijk 50+ in Affligem aan het bewegen en sporten te krijgen.
Jaarlijks willen we ons inzetten om een gevarieerd sportelaanbod te organiseren.

 

 

Onderhoudsgym
 

onderhoudsgym

 

Van september tot juni is er onderhoudsgym in de sporthal Bellekouter.  De onderhoudsgym is gericht op senioren die hun conditie willen verbeteren of onderhouden. De initiatiereeks vindt plaats elke dinsdagnamiddag van 13.30 tot 14.30 uur en donderdagvoormiddag van 9.30 tot 10.30 uur in de sporthal “Bellekouter”.

 

 

Na afloop volgt een gezellige babbel en een tasje koffie. Een jaarabonnement (september tot juni) kost 65 euro. Een 10-beurtenkaart kost 30 euro.

 

Inschrijven via onze webshop https://webshopaffligem.recreatex.be

Regionale sporteldag

Sporteldag

Sportregio Pajottenland biedt een waaier van sportmogelijkheden aan. Naast het traditioneel wandelen en fietsen staan er ook nog meerdere sporten op het programma. Deze sportdag is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Lunchpakket inbegrepen. Deze sporteldag vindt jaarlijks plaats (mei-juni) in één van de gemeenten van de regio: Affligem, Liedekerke, Ternat, Roosdaal, Lennik, Pepingen, Herne, Gooik, Galmaarden en Bever.

 

Inschrijven via onze webshop https://webshopaffligem.recreatex.be

 

Curve Bowls

Van september tot juni is er een curve bowls set beschikbaar in de sporthal Bellekouter.  Elke dinsdagnamiddag van 13.30 tot 14.30 uur en donderdagvoormiddag van 9.30 tot 10.30 uur.

Curve bowls is een binnensport die een beetje op petanque lijkt: je rolt met speciale ballen (ze rollen in een bocht) op een groene, langwerpige mat. Het aantal punten op het einde is gelijk aan het aantal bollen die dichter bij het doelballetje liggen dan de dichtste bol van de tegenpartij. 
Kom gerust eens kennis maken, want deelnemen is gratis.
 

Regionaal Curve Bowl tornooi

Jaarlijks organiseert de sportregio een curvebowltornooi voor zowel beginners als gevorderden.

 

Sporteldag Affligem

Midden november vindt jaarlijks de seniorenweek plaats. De dinsdag van die week is steevast een sportdag. Sinds 2013 wordt hierbij samengewerkt tussen de sportraad en de seniorenraad. Vaste waarden zijn een fietstocht, een wandeltocht, onderhoudsgym en een demonstratie van de dansgroepen van Okra. Daarnaast kunnen ook tal van andere sporten voorzien worden zoals een gezondheidsrally, het gezondheidsteam van Bloso die jullie conditie test, curling, 10.000 stappenactie met stappentellers, enz…

 

Start to walk

Wandelt u graag? Bent u aan het revalideren van een blessure? Neem dan deel aan Start to walk! Bouw in 10 weken op om van 2km te wandelen naar 14km. Zelfde locatie en tijdstippen als Free to Run. In samenwerking met de Affligemse Recreatiesporters.

 

Sportelzwemmen

Op dit moment zijn er geen georganiseerde lessen omdat het zwembad van Liedekerke gesloten is.

Als alles volgens plan verloopt, kunnen de lessen vanaf januari 2020 opnieuw opstarten.

Inschrijven via onze webshop https://webshopaffligem.recreatex.be

 

Een lessenreeks bestaat uit 10 lessenin zwembad Heuvelkouter te Liedekerke.

 • Start 2 Swim = leren zwemmen: voor senioren die niet kunnen zwemmen. Het doel is om minstens 15 meter te kunnen zwemmen, met of zonder hulpstukken en om je angst te overwinnen. Maximum aantal plaatsen: 7
  Maandag van 15:15 tot 16.00 uur
  Kostprijs: 70 euro voor 10 lessen
 • Leren veilig zwemmen = de opvolging van start 2 swim. Als senior heb je ofwel de sessie start 2  swim doorlopen of  je hebt al enige ervaring met zwemmen. Het doel is om 25m met of zonder hulpstukken te kunnen zwemmen. Deze sessie is de opstap naar het trimzwemmen. Maximum aantal plaatsen: 10
  Maandag van 16.00 tot 17.00 uur
  Kostprijs: 70 euro voor 10 lessen
 • Trimzwemmen = trimzwemmers kunnen al zwemmen en willen graag wat conditie opbouwen. Trimzwemmers kunnen minstens 25m zonder hulpstukken in het diepe deel van het zwembad zwemmen.
  Maandag van 16:00 tot 17.00 uur
  Kostprijs: 42 euro voor 10 lessen


 

Zitdans

Elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur in woonzorgcentrum Van Lierde. Zitdans  is een combinatie van gymnastiek en dans en richt zich naar de minder mobiele senioren. Na het dansen volgt steeds een gezellige babbel met een tasje koffie. Wie moeilijk ter plaatse geraakt kan een beroep doen op de minder mobiele centrale. Zitdans is gratis.