Controles op alcohol, zwaar vervoer en leerlingenvervoer in oktober

In oktober voeren de politiediensten intensieve verkeerscontroles op rijden onder invloed uit in Vlaams-Brabant.

Iedereen die achter het stuur plaatsneemt, kan gevraagd worden om een ademtest uit te voeren.

Ook worden de chauffeurs van personenwagens, chauffeurs van zware voertuigen en chauffeurs van bussen en autocars die leerlingen vervoeren specifiek gecontroleerd.

De controles kaderen in het provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur en beogen een daling van het aantal verkeersongevallen veroorzaakt door rijden onder invloed.


"In 2020 mogen in ons land nog maximaal 420 verkeersdoden vallen in het verkeer. We zullen de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen dus doelgericht aanpakken.

Rijden onder invloed blijft één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Daarom worden in oktober provinciaal gecoördineerde controles op rijden onder invloed gehouden door de politiediensten van Vlaams-Brabant", zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.


In de periode 2000-2010 werden tijdens controles op zwaar vervoer en leerlingenvervoer in de provincie Vlaams-Brabant 962 chauffeurs gecontroleerd, daarvan reden twee personen onder invloed. 
In september 2010 werden in Vlaams-Brabant in totaal 275 chauffeurs van bussen, autocars van De Lijn en private ondernemingen, trams en zware voertuigen gecontroleerd op alcoholintoxicatie. Geen enkele chauffeur was in overtreding.

 

Meer info: http://www.vlaamsbrabant.be/verkeersveiligheid